Siófoki programok: agár tenyészszemle és marmagasság mérés

A kutyabarát, de főleg az agármegszállott érdeklődők legnagyobb örömére a siófoki programok részeként május 15-én lehetőségük nyílik arra, hogy a Siófok-Kiliti Repülőtéren (LHSK) részesei lehessenek egy igazi agár tenyészszemlének, valamint a kapcsolódó marmagasság mérésnek.

Az úgynevezett „agarazás” ugyanis óriási hagyománynak örvend Magyarországon, és az Agár Klub rendezésében szombaton lehetőségünk nyílik megismerni a Szekszárdi úton a legszebb magyar agarakat, hiszen nemcsak kutyával együtt érkezhetünk, hanem nézőként is csatlakozhatunk az eseményhez.

A szemle és a mérés egyaránt délután, 13 óra magasságában kezdődik, méghozzá a bejelentkezés sorrendjében, amire csak és kizárólag online regisztráció után lehet majd bejutni, melyet a következő oldalon lehet elintézni: http://agarklub.hu/tenyeszszemle-regisztracio/

Az esemény bírái Szanka Judit és Andrej Kerpan lesznek, akik kikötötték, hogy a szemlére kizárólag a következő agárfajták jelentkezését várják: Afgán agár, Orosz agár, Saluki, Ír farkasagár, Angol agár, Kis Olasz agár, Sloughi, Whippet, Basenji, Spanyol agár, Fáraókutya, Azawakh, Cirneco dell’Etna, Skót Szarvasagár, Lengyel agár, Podenco Ibicenco szálkásszőrű és Podenco Ibicenco rövidszőrű.

Fontos kritérium még, hogy a szemlén kizárólag 12 hónapos kort betöltött kutyák vehetnek részt, és minden esetben fizetni kell érte, de tagság nélkül is lehetőség van a szemlére, azonban ilyenkor duplázott összegek mellett. A marmagasság mérése ugyanakkor mindenkinek ingyenes.

Az eseményen való megjelenéshez szükséges bemutatni az eredeti vagy honosított törzskönyvet, az oltási könyvet, valamint a marmagasság-mérési jegyzőkönyvet.