Siófoki programok: Al Ghaoui Hesna és Probszt Erika előadása

A siófoki programok részeként újabb különleges előadásokon vehetnek részt azok, akik február 26-án, azaz hétfőn ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központba vagy a BRTK Könyvtárba, hiszen két igazán különleges gondolkodó érkezik a Balaton fővárosába.

Elsőként a városi könyvtárba lesz érdemes ellátogatni, ahová Probszt Erika, az ismert klinikai szakpszichológus várja az érdeklődőket, délelőtt 10 órakor az előadóteremben ugyanis a Kálmán Imre Emlékház szervezői segédletével a szakember főként a stresszes életet élő felnőtteket és diákokat várja előadására.

Laki Judit, a BRTK Könyvtár igazgatójának megnyitójával induló előadás célja az, hogy felnőtteknek és diákoknak egyaránt segítséget nyújtson a stresszmentes mindennapok eléréséért, sőt mi több, a helyszínre érkező tanárok is tanulhatnak egyet és mást a pszichológus módszereiből.

Szintén ezen a napon, de 18 óra magasságában a KIKK színháztermében is izgalmas előadásra kerül sor a Balatoni Népfőiskola szervezésében, lévén a városba érkezik Al Ghaoui Hesna, aki Félj bátran című könyvének bemutatójával egybekötve egy különleges előadást is prezentál az érdeklődők számára. Hesna szerint könyvében arról ír, hogy miként őrizte meg a hidegvérét és a bátorságát azokban az országokban is, ahol látogatásakor éppen háború dúlt.

Mint kiemelte, sokan meglepődnek azon, hogy a valóságban milyen alacsony a termete, és nekiszegezik a kérdést, hogy nem félt-e, amikor veszélyes országokban járt, azonban Hesna éppen arról beszél majd, hogy bár nem a termete miatt, de ő is nagyon sokszor félt, sőt rettegett a csatatereken. Úgy érzi azonban, hogy amikor ezt kijelenti, csalódást okoz az embereknek, és ennek a jelenségnek járt utána az ismert írónő, aki azzal a kérdéssel foglalkozik majd az előadáson, hogy miért is vágynak az emberek a félelem nélküli életre?