Siófoki programok: Alzheimer Café filmvetítéssel

Tovább folytatódik az Alzheimer Café előadássorozat, mely a siófoki programok részeként ezúttal a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében várja majd az érdeklődőket szeptember 21-én, hétfőn délután 17 és 19 óra között.

Az aktuális esemény és előadás igazán különlegesnek ígérkezik, hiszen az érdeklődők egy sokak által régóta várt dokumentumfilmet tekinthetnek meg a helyszínen, mely Alzheimer címmel egy igazán hiánypótló alkotás lett a sorban, hiszen 60 percen keresztül igyekszik érinteni minden fontos témát a betegség kapcsán.

A dokumentumfilm részeként így mindenkinek lehetősége lesz megismerkedni az eddigi kutatási eredményekkel, a legalapvetőbb információkkal, de mindemellett különféle kérdések is megválaszolásra kerülnek, méghozzá szakmai feladatokkal és külföldi példákkal kiegészülve, aminek köszönhetően nemcsak jobban megérthetjük majd a demenciát, de mindemellett közös cselekvésre is hívja a megjelenteket.

A 16 éven felülieknek ajánlott dokumentumfilmben az Alzheimer-kór kapcsán közvetlenül érintett emberek szólalnak meg, így hozzátartozók, orvosok, főorvosok és kutatók, akik Magyarországon kiemelkedően fontos szerepet kaptak a kérdéses betegség kutatásában.

Ezen felül bemutatkozik majd az a doktor is, aki meghonosította Magyarországon az Alzheimer Klubokat, Franciaországban pedig már évtizedek óta foglalkozik Alzheimer-kóros betegekkel, tapasztalatai alapján pedig itthon is orvosokat képez.

Az esemény különlegessége az lesz, hogy a filmvetítés után Dr. Menyhárt Miklós bőnyi háziorvos közbenjárásával egy közös beszélgetésen vehetünk részt, ahol minden olyan kérdésünket feltehetjük majd, amire nem kaptunk választ a dokumentumfilmből.