Siófoki programok: Alzheimer Café negyedik előadás és Kiskarácsony az Emlékházban

Igencsak különleges és tematikus elfoglaltságok is várnak azokra, akik december harmadik hetében a siófoki programok részeként szeretnének tartalmas elfoglaltságot maguknak, hiszen a Balaton fővárosában ismét mindenre gondoltak a szervezők.

Dr. Zana Szilvia előadó jóvoltából például negyedik előadásához érkezik a héten az Alzheimer Café, így érdemes lehet december 16-án 17:30-tól ellátogatni a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárába, ahol mindent megtudhatunk a téma kapcsán.

A Koppányvölgye Idősek Otthona és Ápolási Központ Intézményvezetőjeként ismert Dr. Zana Szilvia negyedik alkalommal is összegyűjtött mindent, ami fontos lehet a téma kapcsán, így az Alzheimer kórban szenvedőknek, azok hozzátartozóinak és ápolóinak egyaránt szól.

Az esemény központi témája ezúttal az, hogy mi vezet el oda, hogy egy demenciától szenvedő hozzátartozó intézményi elhelyezésbe kerüljön, és amennyiben eldöntött a kérdés, akkor milyen lehetőségek és terhek járnak ezzel együtt.

Ha nem érint minket a téma, de szívesen részt vennénk egy tematikus eseményen, akkor december 17-én 12 és 15 óra között látogassunk el a Kálmán Imre Emlékházba, ahol főként az általános iskoláskorú gyermekeket várja majd egy karácsonyi hangulatú kézműves foglalkozás.

A legjobb, ha osztályokként érkeznek majd a gyerekek, hiszen így lehetőségük nyílik egy kis közösségépítés mellett együtt elkészíteni az osztály karácsonyfáját, ami mellett természetesen mindenkinek lehetősége lesz haza is vinni némi emléket, legyen az akár egy képeslap, akár egy karácsonyi dísz.

A résztvevők számára fontos információ, hogy archiválási és marketingcélból a rendezvényen fényképek készülhetnek!