Siófoki programok: Anna Karenina a Kecskemét City Balett előadásában

Még mindig a tavasszal elmaradt előadásokat pótolják a Kálmán Imre Kulturális Központban, így ha a siófoki programok részeként szeretnénk egy minőségi balettelőadás részeseivé válni, rögtön így indíthatjuk a novembert.

Merthogy november 3-án, azaz kedden este 19 óra magasságában a KIKK színháztermébe hozza a legendás Anna Karenina történetet a Kecskemét City Balett, méghozzá egy olyan előadás részeként, amihez foghatót korábban még garantáltan nem láthattak az érdeklődők.

A Lev Tolsztoj által jegyzett műben a szerelem, a szeretet és a vonzalom szentháromsága kapta a központi szerepet, mely valamilyen formában, jellemzően eltérő módon ugyan, de megvan mindenkinek az életében, és ki így, ki úgy szereti kamatoztatni.

Valaki például igazi lángoló szenvedéllyel, mások inkább hideg racionalitással, de olyan is akad, aki inkább romantikusan idealista módon éli meg ezeket a dolgokat, így kijelenthető, hogy ahány ember él ezen a világon, a szerelemnek annyiféle arca, annyiféle jelentése ismert.

Sőt, az Anna Karenina bemutatja, hogy egyetlen ember is képes nagyon sokféleképpen szeretni annak függvényében, hogy kivel, mikor és milyen formában sodorja össze az élet, választás azonban nincsen, a szeretet, a szerelem kell, még akkor is, ha gyakran bele is hal egy kicsikét az ember.

A kérdéses balettelőadásban Karenina szereti Annát, azonban ez a szerelem viszonzatlan marad, hiszen Anna Vronszkijért van oda. A történet azonban elindul egy másik szálon, hiszen ott lesz Levin is, aki szerelmes Kittybe, csakhogy ő szintén Vronszkij után epedezik, de ő Annáért rajong.

A bonyolult cselekmény természetesen később még jobban összekuszálódik majd, és a balettelőadás részeként megismerhetjük, hogy milyen sokféle arca is lehet annak a bizonyos szerelemnek.