Siófoki programok: Apáti Dixieland Band koncert a zene világnapján

Fergeteges koncert várja a siófoki programok kedvelőit október 2-án, avagy a zene világnapján a Balaton fővárosában is, ahol a város egyik nevezetességének és hírességének számító Apáti Dixieland Band ad egy igazán egyedülálló koncertet, amelynek során Kálmán Imrétől Lous Armstrongig minden időszakot igyekeznek megidézni repertoárjukkal.

A Kálmán Imre Kulturális Központban, azon belül is a Teátrum kávéházban megrendezésre kerülő koncert egy nagyon jeles esemény, a világ egyik, ha nem a legnépszerűbb operettjének ősbemutatója előtt tiszteleg.

Éppen 100 évvel ezelőtt történt ugyanis, hogy Bécsben is bemutatkozhatott a Kálmán Imre által jegyezett Csárdáskirálynő, így az Apáti Dixieland Band most ennek a műnek az emléke előtt igyekszik tisztelegni a zene világnapjával egybekötve.

Mivel a jeles nemzetközi esemény, avagy a zene világnapja nem csak egy adott stílust igyekszik képviselni és ünnepelni, ezért az Apáti Dixieland Band is arra törekedett aktuális műsoruk összeállítása során, hogy egy műfaji sokszínűséget nyújtsanak a közönség számára, így a legismertebb operett-dalok mellett a legjobb jazzmelódiák várnak a látogatókra.

A siófoki programok kedvelői tehát ismét egy igazán különleges zenei csemegét tekinthetnek meg Apáti János különleges elgondolásával és hangszerelésével, hiszen igazán különleges élményt jelent majd meghallgatni az ismert műveket klarinét, szaxofon, trombita, szárnykürt, harsona és egyéb hasonszőrű hangszerek segítségével.

Éppen ennek köszönhetően ugyanakkor a közönségnek talán még azon része is nyitottabbá válik az operettek és a régi idők zenéi iránt, amelyik korábban nem szerette, vagy nem követte nyomon az egykori ősöket.