Siófoki programok: Apropók táncháza és Százszorszép kezek kézműves foglalkozás

Bár véget ért a nyár, sőt az iskola is elkezdődött, azonban a siófoki programok részeként gyermekeink továbbra is rengeteg változatos elfoglaltság közül válogathatnak maguknak, így október első hetében például rögtön a táncos lábú és a kreatív apróságok találhatják meg számításaikat.

Október 5-én, azaz most szombaton délután 16 és 18 óra között például Apropók Táncház várja főként a kisebbeket a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárban, ahol egy olyan átfogó kulturális foglalkozásban részesülhetnek a gyerekek, amilyenre nincs példa minden nap. 16 órától például elsőként Ölbéli gyermekjátékokkal indul a foglalkozás a legkisebbeknek, a nagyobbaktól, majd 16:30-tól népi játékok és ugrósok várják a kicsit nagyobbakat, hogy 17:10-tól dél-alföldi táncokat járhassanak az egészen nagyobbacskák. Ez azonban még nem minden!

Az Angyal Mariann táncházvezető közbenjárásával indított foglalkozáson ugyanis élő zene várja az érkezőket, méghozzá a Sólya zenekar jóvoltából, az egész estét pedig egy Kukoricás játszóház fogja közre, méghozzá puliszkakóstolással egybekötve. Az egész táncház ideje alatt elérhető játszóház kicsiknek és nagyoknak, sőt nosztalgiára vágyó felnőtteknek egyaránt ajánlott – akárcsak a „játszós” ruha –, de fontos kistányért és kiskanalat is hozni, ha szeretnénk megkóstolni a klasszikus puliszkát.

Ha inkább egy szuper kreatív foglalkozásra küldenénk gyermekünket, akkor október 5-én érdemes a délelőtti órákban, egészen pontosan 9 órától ellátogatni a BRTK Könyvtár Gyermekrészlegére, ahol egy teljesen ingyenes elfoglaltság várja majd az apróságokat a Százszorszép kezek programsorozat részeként. Az aktuális foglalkozás témáját a bogarak és a gyíkok világa adja!