Siófoki programok: Ars Sacra Fesztivál 2020 Balatonkilitin

Idén sem marad ki a siófoki programok közül a Nyitott Templomok cím alatt ismert eseménysorozat, amihez a nyár fővárosához tartozó Balatonkiliti ismét egy komplett fesztivált szervezett az eseményhez Ars Sacra Fesztivál név alatt.

Ennek indulására szeptember 15-én kerül majd sor, kedden este 19 órakor lesz ugyanis a fesztiválhoz kapcsolódó első esemény a Szent Kilit Római Katolikus Templomban ( Siófok-Balatonkiliti, Templom utca 1.), ahol Hortobágyi T. Cirill atya, a pannonhalmi főapát érkezik a helyszínre, hogy az érdeklődőkkel együtt élvezze a különféle szólóénekesek és hangszeres szólisták szakrális hangversenyét.

Az est folyamén fellép Bilák Karolina orgonaművész, Bernáth-Kersák Edina énekművész és Bernát Balázs oboaművész, de a Fájdalmas anya emléknapján természetesen a főapát úr is beszédet tart, aki megpróbál mély gondolatokat ébreszteni az ünnep kapcsán és elmélkedésével színesíteni az estét.

Az Ars Sacra Fesztivál következő eseménynapja szeptember 18-án, azaz pénteken este 19 óra magasságában várható, már a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban (Siófok, Fő utca 57.), ahol Teleki Miklós, a környéken jól ismert Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész koncertje várható.

Az ismert művész éves szinten 80-90 koncertet ad, rendszeres fellépője a budapesti Szent István Bazilikának, de egész Európár és az Egyesült Államokat is bejárta már, miközben nyolc szólólemezt és DVD-t is adott már ki. Nevéhez köthető a 2014-ben elindított Majestic Sounds hangverseny-sorozat, de a Zenélő Templomok zenei hangversenysorozatnak is a művészeti vezetője.

Aktuális fellépésén saját szerzemények, valódi örökzöldek és igazi klasszikusok egyaránt felcsendülnek majd az ingyenes eseményen.