Siófoki programok: augusztusban is folytatódnak a nyári gyermekelőadások

A siófoki programok részeként a szervezők évek óta nagy figyelmet fordít arra, hogy szezonban és szezonon kívül egyaránt a legkülönlegesebb események, koncertek és elfoglaltságok várják a Balaton fővárosába látogató, illetve az itt élő gyerekeket. Általánosságban kijelenthető, hogy a nyári szezonban rendszerint változatosabb és bővebbek a gyerekprogramok, amit az augusztusi kínálat is jól bizonyít, hiszen ebben a jól megszokott, heti rendszerességgel megrendezésre kerülő elfoglaltságokon túl több izgalmas esemény is várja a legkisebbeket.

Ott lesz rögtön augusztus 3-án, csütörtökön délelőtt 10 órától a Kispárna Mesezenekar fellépése, akik a Kálmán Imre Kulturális Központ falai között teremtenek zenés kalandozást a gyermekek részére, méghozzá játékos interakciók társaságában, amelyek során a közönséget is bevonják az előadásba, amelynek címe: Vízparton a Kispárnával.

Az előadók célja, hogy megértessék a legkisebb korosztállyal is, milyen fontos szerepet tölt be az emberek életében a víz, így dalokkal és humoros feladatokkal mesélik el, hogy milyen közlekedési eszközök használhatók a vízben, így a folyókon vagy a tengereken, de felidézésre kerül sok vidám élmény is, ami a vízhez köthető, legyen szó akár a csúszdázásról, akár a strandlabdázásról, a búvárkodásról vagy a vízi biciklizésről.

Avicces kis fellépés során egy valódi nyári koncert vár a gyerekekre, amelynek részeként a zenekarral együtt utánozhatjuk a vízparton vagy a vízben élő állatok hangját és mozgását, sőt átváltozhatunk eső után éledező fává, virággá vagy gombává.

Természetesen a nyár utolsó havának hátralévő részén is várják még izgalmas programok a családosokat a Kálmán Imre Kulturális Központban, ezáltal augusztus 10-én, csütörtökön délelőtt 10 órakor a Málna zenekar fellépését tekinthetjük meg Buborékos Málnavilág címmel, míg augusztus 24-én, szintén csütörtökön délelőtt 10 órakor a Kalandárium és a Csűrdöngölő várják az érdeklődőket.