Siófoki programok: az adventi vásár harmadik hétvégéjének eseményei

Máris elérkezett az adventi szezon harmadik hétvégéje, avagy az ezüstvasárnap, aminek részeként a siófoki programok kedvelőinek ismét lehetőségük nyílik arra, hogy a saját városukban, a Fő téren legyen részük ünnepelni egyet.

A november 30-tól tartó Aranycsengő adventi vásár részeként ugyanis már a harmadik hétvégén gyúlnak fel az adventi fények a Víztorony körül, ahol ismét szuper programok, és feldíszített kis faházak várják majd az érkezőket, a kézművesek termékeivel a főszerepben.

Az ingyenes és kutyabarát rendezvény december 13-án, azaz pénteken folytatódik a színpadi programokkal, méghozzá a Hawaii Együttes fellépésével délután 17 órakor, de szombaton, azaz december 14-én sem maradunk előadás nélkül, hiszen Fecske Dávid áll színpadra öt óra magasságában a Neked írom a dalt címet kapott akusztikus koncerttel.

December 15-én, azaz vasárnap aztán sor kerülhet majd az adventi gyertyagyújtásra is a szokásos 17 órai kezdettel, hogy közvetlenül utána a Savaria Rézfúvós Együttes adjon ünnepi koncertet Népek karácsonya címmel, melyet 18:30-tól a Mojito Duo fellépése követ majd.

Amennyiben szeretjük az ünnepi koncerteket, és a fő téri programok mellett szívesen részesei lennénk egy újabb élő koncertnek, akkor a Siófoki Művészeti Iskola jóvoltából látogassunk el december 13-án, pénteken délután 18 órakor a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal házasságkötő termébe.

Itt ugyanis Zenél a város címmel a helyi művészeti iskola diákjai ismét egy karácsonyváró adventi hangversenyt adnak, mely idén már hagyományos formában, második alkalommal kerül megrendezésre, a főszerepben több ünnepi tematikájú klasszikus és komolyzenei előadással, melyet bárki teljesen szabadon meglátogathat.