Siófoki programok: Az Operettkirályfi múzeumpedagógiai foglalkozás

Igazán különleges foglalkozásnak lehetnek részesei azok, akik elkísérik gyermeküket a siófoki programok részeként megrendezésre kerülő Az Operettkirályfi című múzeumpedagógiai előadásra, mely nemcsak a kisebbeknek, hanem a felnőtteknek egyaránt óriási élményt jelenthet.

Az Operettkirályfi címre keresztelt foglalkozás január 28-án, azaz kedden délelőtt 11 és délután 16 óra között kerül megrendezésre a Kálmán Imre Emlékház (Siófok, Kálmán Imre sétány 5.) falai között, a helyszínválasztás pedig nem véletlen, hiszen az előadás során nagyon gyakran előkerül majd a siófoki születésű Kálmán Imre operettmágus is.

A foglalkozás lényege, hogy a gyerekek és a felnőttek egyaránt játékos formában ismerkedhessenek meg az operett műfajával, ezzel egyetemben pedig Kálmán Imre világszerte ismert és elismert művészetével, ezzel egészen más nézőpontba helyezve ezt a lassacskán feledésbe merülő klasszikus stílust.

A mintegy 90 perces foglalkozás – amiből csoportoknak igény esetén akár 45 perces szűkített program is kérhető – direkt a kiscsoportos előadásra, a közös feladatok elvégzésére, a kommunikációra, az önálló és kreatív gondolkodásra, az ismeretszerzésre épül fel, miközben természetesen rengeteg ismert operettslágert tanulhatnak meg, illetve hallgathatnak meg az érkezők, ezzel garantálva a jó hangulatot és a szórakozást.

Fontos, hogy a rendezvényen az események archiválása, valamint az intézmény későbbi marketingtevékenységei miatt fényképek és videofelvételek készülhetnek.