Siófoki programok: Az ördög című vígjáték a Zenthe Ferenc Színház előadásában

A minőségi színházi előadások kedvelőinek legnagyobb örömére a siófoki programok részeként ismét a Balaton fővárosába érkezik a Zenthe Ferenc Színház társulata annak érdekében, hogy vendégelőadást tartson a február 11-én este 19 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében.

Az ismert színészeket és színésznőket felvonultató színház ezúttal Az ördög című hazai klasszikust állítja színpadra, mely Molnár Ferenc klasszikus vígjátékaként Bakos-Kiss Gábor rendezésében lesz megtekinthető, méghozzá Mészáros Mátéval a főszerepben, aki mellett olyan ismert arcokat és hangokat láthatunk és hallhatunk, mint Bozó Andrea, Fenyő Iván, Máté Krisztián vagy Eke Angéla.

Az ördög című színdarab Molnár Ferenc mára örökzölddé vált Mefisztó-története, melyből nem hiányzik az éles, gyakran társadalomkritikus humor és a rengeteg váratlan fordulat sem, miközben vígjátékos formában igyekszik rávilágítani – méghozzá kifejezetten különös érzékenységgel – a férfiak és a nők viszonyának rejtett mélységeire.

A történet főszereplője János, egy tehetséges festő, aki alig várja már, hogy megérkezzen hozzá Jolán, legjobb barátjának felesége azért, hogy portrét készíthessen róla. A találkozás azonban kínos pillanatokat hoz felszínre, hiszen egyik sem közömbös a másik iránt, azonban szerelmüket megpróbálják elfojtani.

Csakhogy történik valami különös. Mikor Jolán éppen leül a festővászon elé, hogy modell és múzsa lehessen, egyik pillanatról a másikra betoppan egy rendkívül elegáns és kifejezetten sötét tekintettel megáldott alak, avagy az Ördög személyesen. Mint mondja, sehonnan sem érkezett, és sehová sem tart, de addig azért itt marad és megkeveri az eseményeket, amíg ravasz tervét véghez nem viszi.

Ez pedig nem más, minthogy leleplezze a két fél elfojtott vágyait, és a két szerelmest úgy megkísértse, amennyire csak lehetséges.