Siófoki programok: Baba-mama kedd és Icurka-picurka bábszínház

A kisgyermekes szülők legnagyobb örömére február utolsó napjaiban sem kell nélkülözniük a siófoki programok kedvelőinek a kapcsolódó eseményeket, sőt mi több, a város szervezői egy kifejezetten az ő számukra megálmodott sorozatot indítanak útnak.

Február 27-én, azaz most kedden ugyanis egy újabb kezdeményezés indul útnak a Szent László utca 183. szám alatti fürdőben, ahol Baba-mama kedd név alatt délután 12 és 16 óra között minden kisgyermekes anyukát sok szeretettel várnak a szervezők. A Baba-mama kedd lényege röviden és tömören az, hogy ha az anyuka egyedül van otthon gyermekével, és nincs ideje vagy nem tud kikapcsolódni, pihenni egy pár órát, mert nincs kire bíznia a gyermekét, akkor itt és most megoldásra lelhet.

Ha nagyobb gyermekünk van és szereti a bábszínházat, akkor érdemes lehet március 2-án, azaz most pénteken felkeresni a Kálmán Imre Kulturális Központot, a színházteremben ugyanis a Bóbita Bábszínház jóvoltából előadásra kerül az Icurka-picurka előadás, mely egy kifejezetten a kicsiknek szánt bábos mesejátéknak ígérkezik.

Az előadás részeként egy kiscica, egy kisegér, egy hal és egy kutyus kapcsolatát kísérhetik figyelemmel a gyermekek, miközben interaktív formában bekapcsolódnak az állatkák játékaiba, legyen az bújócska, fogócska vagy kukucska-játék, melyek mind-mind megvillantják a barátság egy-egy fontos momentumát. Az előadás során jól ismert mondókák, gyermekdalok, kiszámolók és dúdolók kerülnek felelevenítésre, melyet a gyerekek, az anyukák és az apukák vagy a nagyszülők akár meg is tanulhatnak, hogy otthon is folytatódhasson a szórakozás.