Siófoki programok: bábszínház és filmvetítés május 10-én

Sem kicsik, sem nagyok nem maradnak elfoglaltság nélkül május második hetében a siófoki programok részeként, lévén számtalan változatos lehetőség vár majd ránk a Balaton fővárosban, ha kedveljük a bábszínházat, és szívesen megnéznénk egy magyar filmklasszikust is.

Május 10-én, azaz most csütörtökön délelőtt 10 órakor például érdemes lesz elvinni gyermekünket a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe, ahol a Vaskakas Bábszínházban Egyik kicsi, másik nagy címmel egy különleges bábelőadás várja a gyermekeket.

A kérdéses mű főszereplője Anna és Rozi, akik bár teljesen egyformák, az egyikük azonban kicsi, a másik pedig nagy, és ebből egy fergeteges és mókás kis történet születik majd, mely nemcsak mosolyt csal az apróságok arcára, hanem mindemellett életrevaló tanulságokkal is szolgál nekik. Sőt mi több, az előadást követően a kis nézők lehetőséget kapnak arra, hogy megfogják, megsimogassák, megdögönyözzék, vagy csak egyszerűen kipróbálják az előadás során látott bábokat és díszleteket.

Amennyiben egy jó régi magyar filmet is megnéznénk csütörtökön, akkor még aznap este 19 órakor látogassunk vissza a KIKK színháztermébe, ahol Mihályfy Sándor klasszikusa, az 1979-ben forgatott Indul a bakterház kerül levetítésre az egybegyűltek számára.

Ennek részeként a környéken élők, vagy az ide látogató turisták már sokadszorra nézhetik meg szabadon ezt a legendás alkotást, melynek főhőse Regös Bendegúz, aki a lókupectől megszökve egy bakterhez szegődik, hogy ott tehénpásztor legyen belőle, azonban nem bánnak túl jól vele, így a fiú elhatározza, hogy megleckézteti őket.

A jó öreg Koncz bácsi segít ebben Bendegúznak, aki olyan tanácsot ad neki, hogy a bakter feleségének szellemével garantáltan a pokolba kergetheti az ott lakókat…