Siófoki programok: Bach emlékkoncert és filmvetítés a somogyi népköltészetről

A különleges zenés események kedvelőinek érdemes lehet március utolsó teljes hetében nyomon követni a siófoki programokat, hiszen konkrétan a Balaton fővárosában, valamint a közeli Veszprémben egyaránt lehetőségünk nyílik részt venni néhány kapcsolódó eseményen.

Március 21-én, hétfőn délután 18 órai kezdettel például a veszprémi Evangélikus Templomban egy óriási emlékkoncert, egy vérbeli hangverseny várható J. S. Bach előtt adózva, méghozzá a legendás zeneszerző születésnapjához igazított formában.

Ennek köszönhetően Bach valamennyi korszakát megpróbálja felidézni Rostetter Szilveszter, aki orgonaművészként leginkább a zeneszerző egykori orgonaműveit állította középpontba, így biztosan terítékre kerül a Partita diverse sopra, az O Gott, du frommer Gott és természetesen a Nyolc kis prelúdium és fúga is.

Az eseményre a Veszprém, Kossuth Lajos utca 4-es szám alatt megtalálható evangélikus templomban kerül sor, ahová a belépés teljesen ingyenes lesz, azonban a szervezők szívesen fogadnak önkéntes adományokat az érkezők részéről.

Aki szívesebben élvezné a lágy dallamokat közvetett formában, az jobb, ha ellátogat a siófoki BRTK Könyvtárba, ahol Muzsikaszó címmel egy különleges filmvetítésre kerül sor a Somogyi népköltészethez kapcsolódóan.

A kérdéses mű március 22-én, kedden délután 15 óra magasságában kerül levetítésre a könyvtárban, mint egy rendhagyó és egyben meghatározó dokumentumfilm, ami Együd Árpád munkásságához és gyűjtőmunkájához kapcsolódik.

Az esemény a BRTK Könyvtár előadótermében kerül megrendezésre, majd a vetítést követően a résztvevőket kötetlen beszélgetésre invitálják a szervezők.