Siófoki programok: Baglas Néptánc Egyesület fellépése Marcaliból

A néptáncok kedvelői sem maradnak elfoglaltság nélkül az elkövetkezendő napokban a Balaton fővárosában, hiszen egyenesen Marcaliból érkezik a Baglas Néptánc Egyesület, hogy a siófoki programok részeként egy fergeteges előadást tartson az érdeklődők számára.

A kérdéses fellépésre július 4-én, azaz most szerdán este 19:30-kor kerül majd sor Siófok Fő terén, ahol az eredetileg még 1976-ban alapított és egyben legendás Baglas Népi Együttes utódjaként ismert Baglas Néptánc Egyesület várja az egybegyűlteket. A jelenlegi formájában már 1996 óta magabiztosan működő együttes számtalan értékes díjat bezsebelt az elmúlt több mint két évtized során, így az ezredfordulón Somogy Polgáraiért, 2001-ben pedig Marcali Polgáraiért díjat is kapott.

Az együttes főként az elmúlt években rengeteg fontos változáson ment keresztül, de a leginkább lényeges az volt, hogy megtörtént egy olyan generációváltás, mely évekig biztosítja majd az utánpótlást, köszönhető ez a Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskolának, ahonnan rengeteg fiatal folytatja pályafutását a felnőtt együttesben.

A Baglas Néptánc Egyesülettel rengetegszer találkozhatunk hazai és nemzetközi kulturális fesztiválokon, így jártak már Olaszországban, Törökországban, Franciaországban, Németországban, Lengyelországban, Portugáliában, Horvátországban, valamint Erdélyben is. Az egyesület azon túl, hogy szórakoztatja az embereket, egy nagyon fontos hivatást is zászlajára tűzött, lévén kiemelkedő szerepet szeretne vállalni a magyar néptánc gyűjtésében, őrzésében és feldolgozásában, miközben a fiatalok számára olyan szabadidős tevékenységet biztosítanak, mely lehetővé teszi nekik ezen időszak egészséges és kulturált eltöltését, miközben közösségi kapcsolataik is kiteljesedhetnek.