Siófoki programok: BAHART Művészeti kiállítás a KIKK-ben

Aki kedveli a kortárs művészetet és szívesen elmerülne egy kicsit a témában, esetleg maga szeretne kiállítani valamit, és érdekli a hajózás témája, az jobb, ha szeptember 21-én, kedden délelőtt 10 órakor a siófoki programok részeként ellátogat a Kálmán Imre Kulturális Központba.

A siófoki művészeti élet egyfajta centrumaként számon tartott helyszínen ugyanis konkrétan a kamarateremben nyílik lehetőség arra, hogy a Balatoni Hajózási Zrt. eseményeként részt vegyünk a BAHART Művészeti kiállításon, illetve egészen pontosan annak a megnyitóján.

Az esemény a 175 éves a balatoni hajózás – Tradíció és Modernizáció című korábbi pályázat eredményeit állítja a középpontba, lévén a Balatoni Hajózási Zrt. a kérdéses évforduló alkalmából egy pályázatot írt ki május és augusztus között, melyre elképesztően sok, megannyi kiállításra érdemes pályamű érkezett.

A cél az volt, hogy az amatőr és profi művészek bemutassák különféle alkotások részeként, hogy mit jelent számukra a Balatoni hajózás. Mindez kortól és nemtől függetlenül, mindenkinek nyitott lehetőség volt, sőt a készítők azt sem kötötték meg, hogy az egyes pályaművek milyen technikával készüljenek.

Ennek köszönhetően a helyszínen lesznek rajzok, festmények, szobrok, sőt mi több, még digitális alkotások is, melyeket a közös tematika, a balatoni hajózás 175 éves története köt majd össze egymással.

Természetesen minden pályamű nem lesz kiállítva, a zsűri még augusztus végén választotta ki a legjobbakat, melyek az elismerés és díjazás mellett megtekinthetők lesznek a Kálmán Imre Kulturális Központ időszakos kiállításán egészen október 21-ig bezárólag.