Siófoki programok: Bajnoksággal és koncertekkel indul az idei vitorlás szezon

Akárcsak a korábbi évben, úgy a színes siófoki programok részeként idén is hatalmas bajnoksággal, koncertekkel és változatos eseményekkel nyitják meg a Balaton fővárosában a vitorlás szezont.

Ennek fényében május 9-én és május 10-én, avagy szombaton és vasárnap megrendezésre kerül Siófokon a Bahart Regatta Amatőr Vitorlásverseny-sorozat és a YS Flottabajnokság, amelyek mellett koncertek, valamint gyerekeknek és felnőtteknek szánt programok egész sora várja az érkezőket.

A Vitorlás Szezonnyitó idén is a Magyar Vitorlás Szövetség, a Kálmán Imre Kulturális Központ, valamint természetesen a Balatoni Hajózási Zrt. közbenjárásával valósul meg, illetve kerül immáron hagyományos formában, második alkalommal. A vitorlásverseny rajtját minden érdeklődő élőben követheti majd nyomon a siófoki kikötőből, hovatovább sétahajók is indulnak annak érdekében, hogy a szerencsés látogatók a vízről csodálhassák meg az eseményt.

A programok tekintetében az eseménysorozat május 9-én, szombaton reggel 9 órakor indul Stefánia főhercegnő szobrának megkoszorúzásával. Az alkotást még 2005-ben készítette el Sörös Rita szobrászművész, amelyet a Vitorlás Klubház bejárata előtt állítottak ki.

A nagy esemény megnyitójára egy órával később kerül sor, és egészen este 6 óráig gyermekprogramok, játékos vetélkedők várják a kicsiket és a nagyokat, miközben fél 11-kor a Popdealers, délután 2 órakor a Napsugár együttes, 16 órától pedig a The FreakEnd együttes lép színpadra, de este sem maradnak élőzene nélkül az érkezők. 8 órától ugyanis Zagar koncertjének örülhetnek a résztvevők, majd a napot az Afrodzaqm koncertje zárja.

Közben természetesen egész nap a vitorlások is központi helyet foglalnak majd el, így délelőtt 11-kor indult a Bahart Regatta vitorlásverseny első futama, aminek eredményhirdetésére este 7 órakor kerül sor, de fél 10-kor még egyszer szerepet kapnak a lampionos felvonulás idejére. Másnap a vitorlásverseny második futamára kerül majd sor délelőtt 10 órai kezdettel.