Siófoki programok: Balance Wheel Group és Hungarikum Együttes koncertek

Aki szereti az élőzenét, az alaposan megtalálhatja a számításait ezen a nyáron, sőt július közepén, az előttünk álló hétvégén a siófoki programok részeként, hiszen különleges, mindemellett pedig rendkívül igényes előadásokat vehetnek szemügyre az érdeklődők.

Elsőként például július 17-én, szombaton este 19 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központhoz érdemes majd ellátogatni, lévén a belső udvaron, azaz teljesen szabadtéri közegben, zöldövezetben lehet részünk egy vérbeli smooth-jazz koncertben, méghozzá a Balance Wheel Group előadásában.

A teljesen ingyenesen látogatható rendezvényen közel sem csak a jazz kedvelői találhatják meg a számításaikat, de őket szórakoztathatja majd a leginkább az előadás, méghozzá olyan nagyszerű zenészek közreműködésével, mint Dr. Dorogi Ákos (billentyűsök), Szili Róbert (gitárok), Mihalovics Dávid (basszusgitár) és Kátai Tamás (dobok).

Ezen felül tovább folytatódik a szabadtéri zenék kedvelőinek legnagyobb örömére a Zene a Zöldben programsorozat is, méghozzá a siófoki Jókai parkban, ahol július 18-án, azaz most vasárnap este 19 órától számíthatunk élőzenei fellépésre, konkrétan a Hungarikum Együttes rendhagyó és különleges koncertjére.

A szabadtéri előadás miatt ez az esemény is teljesen szabadon látogatható lesz majd, méghozzá jó levegőn, selymes fűben ücsörögve és madárcsicsergéssel díszítve, amihez különleges, lágy folkzene biztosítja a hátteret.

A Hungarikum Együttes ugyanis leginkább népdalfeldolgozásokkal írta be magát a honi zenei paletta történelemkönyvébe, de jellemzők rájuk az istenes dalok, a megzenésített versek, sőt mi több, saját dalaik is vannak a repertoárban, melyek mindegyike gondolatébresztő tulajdonságokkal rendelkezik, és a világzenei stílusban fogant.