Siófoki programok: Balaton Kupa táncverseny

Amennyiben szeretjük a táncot, és szívesen megnéznénk néhány tehetséges fiatalt, netán mi magunk indulnánk el a megmérettetésen és próbálnánk szerencsét, akkor a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik részt venni a Balaton Kupa táncversenyen.

Az esemény április 4-én, azaz most szombaton kerül megrendezésre a siófoki sportcsarnokban, ahol egész napos programként biztosítja majd az indulóknak és a nézőknek is az elfoglaltságot, méghozzá egy szövetségi tagságtól független, nyílt és nemcsak országos, hanem nemzetközi rendezvény részeként.

A versenyen indulhatunk egyéni számokkal, de részt vehetnek rajta egyesületek és alapítványok által üzemeltetett tánccsoportok, sőt művészeti iskolák diákjai, de akár önszervezés révén létrejött tánccsoportok, mindehhez nincs szükség arra, hogy jogi személyiséggel rendelkezzenek.

A rendezvény ennek megfelelően gyakorlatilag minden stílusban fogadja az indulókat, ezáltal lesz például nyílt kategória is, benne a legkülönfélébb eszközös táncokkal, mint amilyen a karikázás, a szalagozás vagy a mazsorett. Utóbbi kategória űzhető egy- vagy két bottal, de megengedett a Twirling, a Pom, a Zászló, a Mix, a Classic Pom és a Classic Bot, utóbbi négy esetében miniform, csapat és formáció felállásban is.

Az esemény részeként engedélyezett továbbá a show tánc bemutatása is, aminek részeként a modern tánc összes technikája alkalmazó, ezáltal akrobatikus elemekkel, emelésekkel és egyebekkel kiegészítve, sőt mi több, ehhez akár még speciális díszletek használata is megengedett.

FIGYELEM: a rendezvény a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmarad!