Siófoki programok: a Balaton ökológiája és Diabetes Világnap

Igazán különleges kiállítások és előadások várják november első hetében a siófoki programok kedvelőit a Balaton fővárosában, ahol a hideg és rossz idő ellenére, főszezonon kívül is két rendkívül érdekes és hasznos elfoglaltság részeseivé válhatunk.

Közülük az első november 6-án, azaz hétfőn este 18 és 21 óra között várható A Balaton ökológiájának története és jelen állapota a halállomány szemszögéből címmel.

A mintegy háromórás előadást Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászati ágazatvezetője tartja majd a BRTK Könyvtárban (Siófok, Fő tér 2/A), ahová érdemes lesz ellátogatniuk mindazoknak, akiket komolyabban is érdekel a biológia, a földrajz, a Balaton ökológiája és természetesen a horgászat.

Az eseményen ugyanis általánosságban ismerhetjük meg a magyar tenger jelenlegi halállományának összetételét, történetét, változását és természetesen a jövőjét egyaránt.

Egy nagyon súlyos probléma, illetve betegség is központi szerepet kap ezen a héten a siófoki programok részeként, hiszen november 8-én, a diabétesz világnapja alkalmából nyílik tárlat stílusosan a Diabetes Világnap Kiállítás címmel a Kálmán Imre Kulturális központban (Siófok, Fő tér 2).

A Magyar Cukorbetegek Siófoki Egyesületének szervezésében megrendezésre kerülő tárlat főként a tagok kézimunkáiból és rajzaiból válogat, miközben így próbálja felhívni a figyelmet arra, hogy a betegség időben felismerhető, megakadályozható, de ha megtörtént a baj, akkor is élhető. A kiállítás november 8-án, 14 órától látogatható egészen 2017. december 13-ig, fővédnöke pedig Dr. Lengyel Róbert, Siófok város polgármestere, az egyesület tiszteletbeli elnöke, aki a megnyitón is részt vesz.