Siófoki programok: Balaton, Pannónia Ékköve és az egészséges kávézás rejtélyei

Január utolsó hetében is igazán különleges, mi több tartalmas események várnak a siófoki programok kedvelőire, akik lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek egy igazán különleges kiállítás megnyitóján, mindemellett pedig megismerkedjenek az egészséges kávézás rejtelmeivel.

Mindenki, aki ellátogat 2017. január 23-án, hétfőn este 18 és 21 óra között a Siófok, Kálmán Imre sétány 5-ös szám alatt megtalálható Kálmán Imre Emlékházba, az részese lehet a Balaton, Pannónia ékköve címre keresztelt kiállítás megnyitójának.

A BRTK Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház közös programjaként a megnyitón felszólal Hamvas Péter alpolgármester, de mellette köszöntőt mond még Barudsz-Dobosi László is, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium és Kollégium Igazgatója, akit íróként, kritikusként és irodalomtörténészként egyaránt ismerhetünk.

A kiállításon mindemellett felbukkan még Garai István, ismert tanár és költő, aki saját verseivel és festményeivel kápráztatja el a látogatókat, miközben a tárlaton Nagy Franciska, a Perczel Mór Gimnázium diákja mond verset, akit Dr. Antal Miklós készített fel erre a jeles eseményre.

Habár a kávézásról sokan úgy vélekednek, hogy egy rendkívül káros szokás, aki azonban január 26-án, csütörtökön este 18 és 19:30 között ellátogat a Fő tér 2-es szám alatt megtalálható Városi Könyvtárba, az egy érdekes előadás részeként mindent megtudhat az Egészséges Kávézás rejtelmeiről.

Az Uhrin Ádám házigazda vezetésével megszervezésre került előadáson Czérna Szabolcs EGS és Kecskés István SD tartanak előadást, elsőként előbbi 17:30 és 18 óra között, Miért DXN? címmel, majd végül a Balaton Parti Egészségőrként ismert kecskés István 18:15 és 19:15 között Egészség Megőrzése a DXN termékeivel címmel.

Az ingyenes eseményen 18 és 18:15 között kávékóstoló is várja az érkezőket.