Siófoki programok: Balatoni Hajós Fesztivál és Kulturális Napok

2016. szeptember 17. és szeptember 18. között idén is megrendezésre kerül a siófoki programok rajongóinak legnagyobb örömére a Balatoni Hajós Fesztivál és Kulturális Napok, ami a nyár utolsó igazi balatoni fesztiváljaként zárja a legmelegebb időszakot koncertekkel, kiállításokkal, sétahajózással, vásári forgataggal, valamint természetesen gyerekprogramokkal is.

A siófoki kikötőben az esemény szeptember 17-én, szombaton délelőtt 10 órától indul majd egy ünnepélyes megnyitóval a Balatoni Hajózási Zrt. 170 éves jubileuma alkalmából. Ezt követően fellép a Bóbia zenekar, a Freakend, a Belly 4 Dance Company és Zumba Petrával tánccsoport, miközben sétahajózásra is indulhatnak az érkezők – délelőtt speciális kalózprogrammal.

Délután aztán vízi bemutatót tart a helyi tűzoltóság de Szilas Miklós: Kelén és Helka legendája címmel egy gyerekeknek szóló előadás is várja az érkezőket, méghozzá a Buborék és a Brassdance zenekarok koncertjeivel. A nap fénypontja egyébiránt este fél 7-től

Radics Gigi koncertje lesz, amit fél 8-tól lampionos vitorlás felvonulás követ majd a kikötőben.

Szeptember 18-án, avagy vasárnap aztán ismét délelőtt 10 órakor kezdődik a nap, méghozzá gólyalábas kalózműsorral, a Búgócsiga koncertjével, majd sétahajózással a Kelén. Délután aztán fellép majd a Szedemice Néptáncegyüttes, de Kalóz Kaland címmel egy interaktív mesekoncert is várja az érkezőket, míg az estét a Blokk együttes és a The Crazy Rogues fellépései zárják.

Mindkét nap egyébiránt 10-től 18 óráig bezárólag olyan kiegészítő programok várnak a látogatókra, mint a kézműves foglalkozások, a hajómodell és hajó makett kiállítás, a vízi mentő- és vízi rendőr bemutató, de a legkisebbeket ugráló vár, arcfestés és csillámtetoválás is várja.