Siófoki programok: a Balatoni Népfőiskola előadássorozata a KIKK-ben

Az aktuálpolitika kapcsán tudhatnak meg rengeteg érdekes információt azok, akik 2016. május 24-én ellátogatnak a siófoki programok részeként a Kálmán Imre kulturális központ előadótermében megrendezett előadássorozat következő részére, amelynek keretein belül Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő tart egy átfogó előadást az aktuális helyzetről és problémákról.

Az előadás három központi téma köré épül majd fel, ezáltal a biztonságpolitikai szakértőként, közgazdászként, egyetemi tanárként és hadtudományi kandidátusként is ismert Nógrádi György a maga őszinte és kendőzetlen stílusában beszél majd a világ nagyhatalmairól és a migránsválságról is.

Ennek megfelelően a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében szóba kerül majd a három globális nagyhatalom, avagy az USA, Kína és Oroszország összes stratégiai célja, de mellette a szakértő érintőlegesen kitárgyalja majd Európa térvesztését is, kiemelve ennek az egésznek a következményeit, mindezen túl pedig a migránskérdés, valamint a terrorizmus kapcsolata is szóba kerül majd.

Az átfogó, és egyben érdekes előadást tartó Nógrádi Györgyről annyit érdemes tudni, hogy 1989-től a Honvédelmi Minisztérium Közgazdasági és Pénzügyi Ügynökségénél dolgozik, doktorátusát pedig 1997-ben szerezte meg hadi-tudományokból a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen.

Jelenleg főként egyetemi tanárként ismerhetjük, így a Corvinus Egyetem mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen is dolgozik, ami mellett nagyon sokat utazik, járja a világot és informálódik, részben szakmai, részben személyes célzattal. A közelmúlt terroreseményei és a migránsválság miatt egyre többet szerepel televíziókban és tart különféle előadásokat, hiszen óriási rálátása és átfogó ismerete is van a téma kapcsán.