Siófoki programok: Balogh Kálmán és Bognár Szilvia fellépése a Jókai parkban

Aki szereti a különleges és egyben tartalmas szabadtéri koncerteket, az látogasson el bátran a hétvégén a Balaton fővárosába, a siófoki programok egyik ismert nyári eseménysorozataként jellemzett Zene a zöldben részeként ugyanis Balogh Kálmán és Bognár Szilvia érkeznek egy fergeteges fellépéssel.

Az eseményre augusztus 16-án, azaz most vasárnap este 19 órai kezdettel kerülhet sor a Jókai parkban, ahol csodálatos zöldövezetben élvezhetik majd az érdeklődők a nagyszerű dallamokat, méghozzá teljesen ingyenes formában, hiszen az előadás teljesen szabadon látogatható lesz.

Aki esetleg nem ismerné a különleges duót, Bognár Szilviát a Makám énekesnőjeként ismerhette meg az ország, de nagy nevet szerzett magának az Állami Népi Együttesben, sőt dolgozott a Duna Művészegyüttessel, Sebestyén Mártával, valamint Rost Andreával is, noha a legtöbben 2006 óta létező saját zenekara lévén ismerhetik.

Munkásságát rengeteg díjjal jutalmazták már az elmúlt években, hiszen nemcsak a színpadon, hanem a színpad mögött is rengeteget tesz a honi zenéért, lévén a 16. századtól kezdve, a Moldvától a Balkánig gyűjtötte a különféle népdalokat és muzsikákat, hogy azok megmaradhassanak az utókornak.

Balogh Kálmán ezzel szemben a cimbalom népszerűsítéséért tett rengeteget az elmúlt években, ezáltal nemcsak egyedül járta be az egész világot, hanem együttesekkel, népzenészekkel, szimfonikus- és jazz-zenekarokkal egyaránt emlékezetes fellépéseket tudhat maga mögött.

Már 11 éves kora óta cimbalmozik, a hangszer egyik legjelesebb honi képviselője, Szilviával együtt pedig egy rendkívül eredeti és különleges előadást tárnak majd az érdeklődők elé, amit igazi unikumként nem szabad kihagyni.