Siófoki programok: Belvárosi Betyárok gyermekkoncert

A szokásoknak megfelelően a siófoki programok szervezői az idei nyári szünetben is gondoskodnak róla, hogy legyen elég hasznos elfoglaltsága a gyerekeknek, hiszen szinte a hét minden napján találhatnak majd maguknak kikapcsolódást az éppen vakációjukat töltő apróságok.

Július 16-án, azaz kedden este 19 órakor például érdemes lesz ébren maradniuk egy kicsit tovább a helyi gyermekeknek, hiszen a Belvárosi Betyárok érkezik a Fő térre annak érdekében, hogy előadják a siófoki apróságoknak a Mesterségem címere című előadásukat. A koncerteken kifejezetten gyerekeknek szóló dalok várhatók, melyek nemcsak a gyerekeknek, hanem akár a felnőtteknek is rengeteg mondanivalót tartalmazhatnak, hiszen a zenekar tisztában van azzal, hogy a zene milyen sok értéket közvetíthet, és milyen nagy hatást gyakorolhat a hallgatóságra.

Az előadásba a tanító célzatú dalok mellé rengeteg humort is becsempésztek, miközben a zenekar mindvégig felelősséggel közlekedik a gyermeki világban, hovatovább a kérdések elől sem tér ki. A koncert teljesen szabadon látogatható, és a kérdéses időpontban 18-21 óra között a Levendula Játszóház és Alkotóműhely kézműves foglalkozása és népi játszótere is elérhető lesz a kicsik számára.

Amennyiben ellazultan és nyugodtan szeretnénk gyermekünket elvinni a Belvárosi Betyárok fergeteges koncertjére, érdemes lehet előtte elvinni a nap folyamán a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol egy újabb nagyszerű kezdeményezés indul útnak július 15-én.

Az előcsarnokban ugyanis 8:30-tól egészen 16 óráig egész napos kézműves foglalkozás várja majd a lurkókat, de nem is annyira a kézműves elfoglaltság, mint inkább a gyermekjóga az, ami különlegességgel szolgál. Ennek részeként ugyanis a 4-9 éves gyermekek elsajátíthatják maguknak ezt a különleges mozgásformát, melyet utána a mindennapokban is gyakorolhatnak.