Siófoki programok: Belvárosi Zenei Estek és Szünidei matiné gyerekeknek

A siófoki programok részeként augusztus második hetében, sőt egész hónapban is rengeteg izgalmas elfoglaltság várja a kicsiket és a nagyokat a Balaton fővárosában, ezáltal aki a főszezonban látogat el a környékre, az a legkülönfélébb és legváltozatosabb események közül válogathat magának, akár felnőttes, akár családos, leginkább gyerekeknek szóló rendezvényt szeretne választani.

A korábbi évek sikerein felbuzdulva például idén is megrendezésre került Siófok városában a Belvárosi Zenei Estek névre keresztelt programsorozat, amely július 4-től indulva majdnem minden kedden és pénteken várta, illetve egy ideig még várja is az élőzene kedvelőit a Fő téren.

Az esemény részeként több világhírű zenekar koncertjét is ingyen megtekinthette már a közönség, így például fellépett itt a Magyar Állami Népi Együttes a Magyar Rapszódiával, de koncertezett a FreakEnd, sőt a Créme de la Pop is többek között.

Az előttünk álló időszakban azonban várható még ennek részeként különlegesség, így augusztus 11-én, pénteken a Talamba Ütőegyüttes ad élőzenei koncertet Tour de Drums részeként, míg augusztus 15-én Falusi Mariann sztárvendégeskedésével a Királyok és Királynők élőzenei előadásra kerül majd sor.

A felnőttes programok mellett a Kálmán Imre Kulturális Központ egész nyáron gondoskodott a gyerekek szórakoztatásáról is, így mióta véget ért az iskola, azóta szinte minden pénteken vakációs szüneti matiné várta a kicsiket és a nagyokat egyaránt. Az esemény részeként korábban olyan vetítésekre került már sor, mint A bátor hercegnő kalandjai, a Két mackó kalandozása az Északi Sarkon vagy A mogorva ogre. Természetesen augusztusban sem maradnak a gyerekek ingyenes filmklub nélkül – érdemes a korábbi címek után itt is olvasni a kizárólag utalással körülírt filmcímek között –, ezáltal augusztus 11-én, pénteken 10 órakor a mindenki szabadon megnézheti A fiatal sellőlány történetét, míg a matiné záróakkordjára augusztus 25-én, pénteken délelőtt 10-kor kerül sor A hosszú hajú lány szökésével a várból.