Siófoki programok: Belvárosi Zenés Estek és a Lóca együttes zenés műsora

Siófokról sokan mondják, hogy a nyár és a Balaton fővárosa, azonban a főszezonban egyben a zene fővárosa is, amit mi sem bizonyít jobban más, minthogy a siófoki programok részeként június utolsó hetében több zenei esemény is várja az érdeklődőket.

Június 27-én, azaz csütörtökön este 20 órakor például az aktuális szezonban is rajzolnak a Belvárosi Zenei Estek, aminek részeként a város főterén a Los Orangutanes lép színpadra. A Kelet-Közép-Európában igazi különlegességnek és unikumnak tekintető tizenegy tagú latin-amerikai cumbia együttesben több ismert és kipróbált zenész található olyan zenekarokból, mint az Anselmo Crew, az Irie Maffia, a Besh o droM, a Ladánybene 27, a Zuboly, a PASO és a Manaky, de a magyar résztvevők mellett perui és uruguayi muzsikusok szintén benne vannak a formációban. A cumbia műfajt eredetileg csak ütős hangszerekkel és furulyákkal játszották, azonban egy legenda úgy tartja, hogy még a 20. század elején a kolumbiai partoknál elsüllyedte egy teherhajó, mely többek között tangóharmonikákat is szállított. A hangszereket a helyiek összegyűjtötték és sikeresen beépítették a zenéjükbe, amit a Los Orangutanes is bebizonyít majd.

Nem maradnak természetesen elfoglaltság nélkül a legkisebbek sem, lévén június 25-én, azaz kedden este 19 órától a siófoki főtéren a Lóca együttes interaktív zenés műsorát tekinthetik meg a kicsik és a nagyok egyaránt. A zenés mese főszereplője egy kétbalkezes kislegény, aki bár rendkívül ügyetlen, mégis bejárja a fél világot, miközben rendkívül tréfás kalandokba keveredik.

Érdekesség, hogy a koncert napján a Levendula Játszóház és Alkotóműhely több órán át kézműves foglalkozással, illetve népi játszótérrel várja a legkisebbeket. Ezen felül a Kálmán Imre Kulturális Központban nyitva lesz a Baba-mama szoba, valamint a Gyermekkuckó is, melynek szolgáltatásait szabadon igénybe vehetik a látogatók.