Siófoki programok: Betörő az albérlőm színdarab a Madách Színház előadásában

Újabb különleges előadást tekinthetnek meg a siófoki programok kedvelői a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol egyenesen a világhírű Madách Színház nívós színészei adják majd elő az egybegyűltek számára Graham Linehan nagysikerű vígjátékát, Betörő az albérlőm címmel.

A mintegy 2 és fél órás történetet a legtöbben az azonos című mozifilm alapján ismerhetik, amely fantasztikusan vetítette képernyőre az egykori regény angol humorban bővelkedő cselekményét.

A The Ladykiller címen vetített eredeti darabot Szente Vajk hozta el Magyarországra, mert úgy gondolta, hogy ezt a csavaros és különleges darabot a magyar közönségnek is meg kell ismernie. A történet Marcus professzorról és sajátos rablóbandájáról szól, akiket viselkedészavaros, gyakran együgyű tagokból sikerült összeállítania, így nem véletlen, hogy gyakran keverednek vicces és humoros kalandokba.

A színdarabon éppen egy ilyen kis kalandjukat ismerhetjük meg testközelből, Marcus professzor és brigádja ugyanis elhatározzák, hogy zenészeknek adják ki magukat, hogy albérletet találjanak maguknak. Csakhamar horogra is akad az első pali madár Mrs. Wilbeforce képében, akit csakhamar beavatnak majd őrült tervükbe, a vonósnégyesnek álcázott banda ugyanis egy pénzszállító autó kirablásán töri a fejét, amiben szeretnék, ha a néni is segítene nekik.

Amikor azonban kiderül, hogy Mrs. Willbeforce a látszati beleegyezés ellenére inkább a különös társaság lebuktatására készül, a rablóbanda körében nemkívánatos személy lesz, ami rengeteg vicces és bonyolult eseménysorozatot indít el olyan szereplőkkel, mint Halász Judit, Hűvösvölgyi Ildikó, Mucsi Zoltán, Szerednyey Béla, Magyar Attila, Hajdu István, Nagy Sándor,   Pusztaszeri Kornél, Bajza Viktória vagy Hűvösvölgyi Ildikó.