Siófoki programok: Boldog születésnapot, Kálmán Imre! tematikus séta

Ha szeretnénk megismerni a Balaton fővárosának történelmét, de még inkább a város leghíresebb szülöttének, Kálmán Imrének az életét, akkor a siófoki programok részeként most lehetőségünk nyílik arra, hogy egy tematikus sétával megismerhessük a legendás operettkirályt.

Október 24-én lesz ugyanis 138 éve annak, hogy megszületett Kálmán Imre, aminek apropójából egy tematikus emléksétára indulhatnak a helyiek és az érdeklődők, ami szombaton délelőtt 10 órakor indul el a siófoki víztoronytól, méghozzá a Kálmán Imre Emlékház szervezésében.

A séta során az érdeklődők a jól ismert élettörténet mellett úgy ismerhetik meg Siófok nevezetességeit, hogy közben minden érdekességet megtudhatnak az operettkirályról, méghozzá olyan részletek társaságában, melyek garantáltan nem jönnek szembe velünk minden nap.

Ide sorolhatók például a Kálmán Imre születésnapjához köthető ünnepségek, de hallhatunk majd érdekességeket a zeneszerző magánéletéről, hovatovább a zenei örökségéről egyaránt kideríthetünk néhány olyan különlegességet, amire talán nem is gondoltunk korábban.

A sétára előzetes bejelentkezés szükséges, amire október 22-ig, csütörtök délután 16 óráig van lehetőség a helyi Tourinform irodában, de nemcsak személyesen, hanem telefonon és e-mailben egyaránt.

Fontos, hogy a séta csak akkor kerül megrendezésre, ha legalább 4 fő jelentkezik az eseményre, ellenkező esetben a program elmarad, így minden érdeklődő adja le a megfelelő elérhetőségeket is, hogy a szervezők időben tudjanak értesíteni mindenkit.