Siófoki programok: Boldogság, avagy élet 50 fölött színházi előadás

Az igényes és magas minőséget képviselő színházi előadások szerelmeseinek nagy örömére egy igazán különleges esemény részesei lehetnek, akik a siófoki programok részeként február 23-án, szerdán este 19 órai kezdettel ellátogatnak a kálmán Imre Művelődési Központba.

A kérdéses intézmény színháztermében ugyanis Eric Assous nagyszerű romantikus vígjátéka kerül színpadra Boldogság, avagy élet 50 fölött címmel, mely Louise és Alexandre közel sem hétköznapi, gyakran mókás és érdekes történetét meséli el nekünk, akik rengeteg dolgot átéltek már külön-külön, így itt az ideje, hogy együtt folytatódjon a sorsuk.

Louise házassága például romokban, Alexandre pedig háromgyermekes apuka, aki már válófélben van. Kettejük kapcsolata csak egyszerű egyéjszakás kalandként indult, azonban másnap minden megváltozott, amikor reggelinél nagy beszélgetésbe kezdtek, és amikor Alexandre már éppen indult volna, az ajtót bezárva találta.

A két nagy felvonásban játszódó színházi előadás hat kisebb fejezeten belül meséli el a két különleges ember egymásra találásának történetét, amit a szerző megannyi humorral együtt tálal annak érdekében, hogy bebizonyítsa: még 50-en túl is létezik boldogság, csak meg kell találni, el kell érni, illetve fel kell ismerni, ha valaki betoppan az életünkbe.

A műben egészen hétköznapi szereplők vannak, bárki lehetne a színpadon közülünk, ezáltal hajlamosak vagyunk elhinni, hogy az ott látott boldogság valóban elérhető, miközben kizárólag rajtunk múlik, hogy felismerjük, illetve észrevesszük-e?

A Bardóczy Attila fordításában és Szitás Barbara rendezésében színpadra állított művet Cseke Katinka és Perjés János vitték színpadra.