Siófoki programok: Bor és Keszeg Piknik a hajóállomáson

Ha szeretnénk egy vérbeli gasztronómiai esemény részeseivé válni október második hétvégéjéhez közeledve, akkor a siófoki programok részeként garantáltan találunk majd magunknak elfoglaltságot.

Ehhez látogassunk el október 9. és október 11. között a siófoki kikötőbe (Krúdy sétány 2.), ahol a szervezők hagyományteremtő jelleggel megtartják a Bor és Keszeg Pikniket, mely egyfajta sajátos gasztronómiai programként rengeteg finomságot, illetve elfoglaltságot tartogat majd az érdeklődőknek.

Ennek megfelelően lesz egy átfogó kézműves vásár, ehhez kapcsolódóan sok-sok gasztro kiállító, miközben a szervezők szeretnék felvonultatni az alföldi-, a balatoni- és a villányi borvidék legfinomabb italait, beleértve természetesen a pálinkákat is.

Az italok mellett ugyanakkor a kétműves kiállítók rengeteg ízletes finomsággal, gasztronómiai csodával  kedveskednek. Lesz például sült keszeg, harcsa chips, kenyérlángos, lepény, rétes, kürtőskalács, különféle halászlé specialitások, édességek és megannyi más finomság, melyeket lehetőségünk nyílik majd megkóstolni.

Ha hiányoztak nyáron a koncertek, akkor jó hír, hogy a Bor és Keszeg Piknik részeként a szervezők péntek és szombat estére is zenés programokkal készülnek, melyek az esemény többi részével egyetemben teljesen ingyen látogathatók.

Ha valaki nem találta volna meg a kikötőben, amit keres, nagyszerű hír a házias ízek kedvelőinek, hogy október 10-én újraindul a Spájz Értékleltár termelői- és kézműves piac a városban, aminek részeként ismét lehetőségünk nyílik hazavinni a környékbeli termelők legfinomabb portékáit.

Az esemény a Kálmán Imre Kulturális Központban kerül megrendezésre reggel 8 és délután 14 óra között, az érdeklődők pedig különféle finomságokat, gyümölcsöket, zöldségeket, lekvárokat, mézeket, valamint igazi házias termékeket tudnak vásárolni maguknak.