Siófoki programok: bűnügyi komédia és tapintható kiállítás

Nagyszerűen indul a május azoknak, akik a siófoki programok részeként kedvelik a különleges színházi előadásokat, valamint a kiállításokat, lévén az utolsó tavaszi hónap kezdetén mindenből találhatunk majd fogunkra valót.

Május 7-én, azaz hétfőn este 19 órakor például a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe szólítják a szervezők a különleges és egyben látványos színházi előadások kedvelőit, lévén Nyolc nő címmel egy fergeteget bűnügyi komédiát izgulhatnak végig az érdeklődők.

A kérdéses előadásban egy magányos nagypolgári házban éppen karácsonyra készülődnek a lakók, készül a bejgli, díszül a fa, a gyerekek izgatottak, a felnőttek meghitten sürögnek-forognak, azonban váratlan sikoly töri meg ezt a békés idilli képet. Marcel, a ház egyedüli férfi tagja ugyanis váratlanul meghal, mi több, valaki meggyilkolta. De vajon ki volt a tettes? A rendőrség talán megoldást találna az ügyre, csakhogy nincs telefonos kapcsolat a külvilággal, így a házban maradt nyolc nő nyomozásba kezd, ami csakhamar a másik vádaskodásába csap át. Vajon kinek és mi oka lehetett arra, hogy megölje Marcelt?

Ha a színház helyett inkább egy különleges kiállítást néznénk meg, látogassunk vissza másnap, azaz május 8-án, kedden délután 14 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központba, ahol az előcsarnokban Síkból térbe címmel Bodrogi Éva tapintható képeiből és egyéb alkotásaiból készül rendhagyó kiállítás. A megnyitót és a tárlatot is a Látássérültek Siófoki Regionális Egyesülete szervezte, hogy létrejöjjön egy olyan különleges kiállítás, ahol a bemutatott tárgyakat látók és gyengén látók egyaránt élvezhessék.

A megnyitót a Mentsvár alapítvány és egy autisták által előadott kis műsor teszi még ünnepélyesebbé, miközben a tárlat megnyitását Potocskáné Kőrösi Anita, Siófok város alpolgármestere végzi majd el.