Siófoki programok: Carmina Burana balett a KIKK-ben

Habár a siófoki programok részeként egészen gyakoriak a különféle színházi előadások, a balett azonban meglepően ritkán kerül terítékre a Balaton fővárosában, de a Szegedi Kortárs Balett jóvoltából most egy igencsak különleges estét szerezhetnek maguknak a műfaj kedvelői.


Október 19-én, azaz most csütörtökön este 19 órakor ugyanis az említett társulat a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében színpadra állítja Orff legendás Carmina Buranájának balett változatát, ami mind a zenei részt, mind a látványt tekintve egy páratlan és egyedülálló élményt jelent.

A darab középpontjába egy emberszerű barbár közösség került, akik a civilizáció romjain próbálnak meg küzdeni az életben maradásért, miközben saját és egymás félelmeivel harcolva, saját ösztöneiktől vezérelve rituálékat bemutatva próbálják meg túlélni mindazt, amit a sorsuk talán előre megírt a számukra.

Csakhamar rájönnek azonban, hogy a sors kiszámíthatatlan, néha örömet, néha bánatot képes hozni. Egy lány azonban, akinek a sors csak rövid életet szentelt, legalább egy pillanatra boldognak tudja érezni magát akkor, amikor rátalál a szerelem mindent elfeledő és mindent legyőző érzése, miközben őszintén elhiszi azt, hogy az élet más, az élet szebb is lehet. Fortuna azonban kegyetlen és csalfa is egyben, a pillanat szépségével soha nem törődik.

Csalódások, félelmek, öröm és bánat egyaránt szükséges ahhoz, hogy ezek az emberszerű lények egyre többet ismerjenek meg saját magukról és a sorsukról egyaránt.