Siófoki programok: Cini, cini, muzsika és Aspektus kiállítás

Január első napjaiban sem maradnak kellemes elfoglaltság nélkül azok, akik a siófoki programok részeként szeretnének megtekinteni egy nagyszerű bábszínházi előadást, esetleg egy művészeti kiállítás megnyitójával ütnék el az idejüket.

Január 10-én, azaz most pénteken délelőtt 10 és 11 óra között például a Vaskakas Bábszínház érkezik a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermébe abból az apropóból, hogy kicsiknek és nagyoknak – de leginkább azért kicsiknek – elhozzák Cini-cini muzsika című előadásukat.

A Cini-cini muzsika, táncol a kis Zsuzsika, meg a tücsök koma, meg a katica rigmusra felépülő előadásban lesz minden, ami felkelti a legkisebbek érdeklődését is, ezáltal csörgő kishalak, csattogó kiskacsák, nyerítő lovacskák és daloló patkók.

Ebben a 25 perces kis előadásban minden muzsikál, minden csörög-zörög, miközben nem lesz hiány a játékból sem, ezáltal a tényleges előadást 15 perc játékidő követ majd, mely mindenkinek teljesen kötetlen lesz.

Amennyiben inkább egy művészeti kiállítás részeseivé válnánk, Siófokon nyitja legújabb tárlatát Tálos Ágota grafikus és festőművész, aki bemutatójának a kifejezetten sokatmondó Aspektus nevet adta a keresztségben.

A január 10-én, délután 17 órakor megnyíló tárlatnak a Kálmán Imre Kulturális Központ ad otthont, ahol bárki teljesen szabadon megtekintheti aznap, nyitva tartási időben pedig február 6-ig bezárólag szinte bármikor szemügyre vehetők a művész munkái.

A kiállítást egyébiránt Varga-Amár László Munkácsy-díjas festőművészünk, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Képzőművészeti Szakosztályának elnöke nyitja meg, amihez Németh Gábor biztosít majd zongorán megfelelő zenés kíséretet.