Siófoki programok: családi kikapcsolódás április harmadik hetében

Mivel itt a tavasz, a jó idő, a siófoki programok részeként egyre többször rendeznek a szabadba invesztáló eseményeket a Balaton fővárosában, ami mellett április harmadik hetében természetesen a fedett családi programokból sem lesz majd hiány. Lássunk néhány kitűnő alternatívát, ha elfoglaltságra vágyunk!

Kezdésnek érdemes lehet április 20-án, avagy most csütörtökön felkeresni a Siófok, Fő tér 2/A szám alatt megtalálható BRTK Könyvtár gyermekrészlegét, ahol az említett napon délelőtt 10:15-től várja az érdeklődőket a Gulyás Terka és a müzli, avagy Aracs Eszter híres bábművész speciális előadása.

A főként óvodásoknak és kisiskolásoknak készült előadás teljes címe a Gulyás Terka, avagy aki a müzlit nem szereti, az rossz ember nem lehet, és középpontjába a profi bábmozgatás tudománya mellett egy tanulságos, a legkisebbek számára is értékelhető, könnyedén megérthető és felfogható történet került.

Ha egy kicsit nagyobb gyermeket is szeretnénk lekötni a siófoki programok részeként, április harmadik hetében erre is lesz lehetőségünk. Április 22-én ugyanis új eseménysorozat indul a Kálmán Imre Kulturális Központ falai között, méghozzá Együtt a család címmel, aminek részeként zenei koncertek várják a zenekedvelő, illetve kikapcsolódásra vágyó famíliákat, köztük kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

Aki inkább a szabadba menne a héten, annak sem kell csalódnia, hiszen április 22-én, avagy most szombaton ismét megrendezik a siófoki Cinegetúrát, aminek részeként már reggel fél 8-as indulással bárki részt vehet a Töreki tavakhoz induló sétára.

A Cinegertúra egyfajta teljesítménysétaként kerül megrendezésre idén már 11. alkalommal, aminek részeként a rajtolók több táv közül válogathatnak, ezáltal 10, 25, de akár 40 kilométeres szakaszt is teljesíthetnek Siófok és Zamárdi között.