Siófoki programok: családi nap a nemzeti ünnepen

Idén sem kell aggódniuk és panaszkodniuk azoknak, akik március 15-én, avagy nemzeti ünnepünkön a siófoki programok között keresnének maguknak kikapcsolódást, lévén a Balaton fővárosában – főként a Fő tér közelében – már délelőtt 9:30-tól indulnak a különféle tematikus családi programok, melyek egészen este 19 óráig várják az érdeklődőket.

A sor 9:30-kor a KIKK előtti téren hagyományos térzenével indul, amely mellett 10 óra magasságában ünnepi beszédet mond Dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere. Ezt követően elhangzik a Nemzeti dal diadala, avagy a Siófoki SZC Baross Gábor Szakgimnáziuma és Szakközépiskola Ünnepi műsora, melyet 11 óra magasságában koszorúzás követ a Március 15. parkban, amelynél a Siófoki Férfi Dalkor működik közre tematikus énekekkel.

Egy kis szünet után 15 órától érdemes lesz gyülekezni a Kálmán Imre Kulturális Központ előtti téren, ahol egészen estig kézműves foglalkozások várják az érkezőket, de 17 órától a Vaga Banda jóvoltából egy Szép a huszár Gólyalábas című, óriásbábos, hovatovább élőzenés előadásra is sor kerül itt. 17:30-kor.

Érdemes lehet elsétálni továbbá a Siófoki Szakképzési Centrum épületéhez, ahol megtörténik a Szapudi asztal koszorúzása, majd 17:35-kor fáklyás felvonulásra kerül sor, amely kapcsán a gyülekező a helyi katolikus templom mögött lesz. Ezután 18 órai kezdettel a Misztrál együttes ünnepi műsorára kerül majd sor a KIKK előtti téren.

Az eseményen minden előadás ingyenes, még a helyi iskolások által előadott Nemzeti dal diadala is, amely egy rendhagyó műsorként több helyszínen játszódik majd, ezáltal 10:10-kor a Pilvax Kávéházat megszemélyesítő Lógó Üveg Kultkocsmában indul, a Főt ér színpadán folytatódik, majd a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében fejeződik be.