Siófoki programok: Cseh Tamás kiállítás a Magyar Kultúra Napján

Keresztül-kasul az életen címmel a Magyar Kultúra Napján egy rendkívül átfogó kiállítás nyílik Siófokon Cseh Tamás emlékére. A BRTK Könyvtárban január 22-én, este 18 órától mutatkozik be az énekes teljes életművét feldolgozó archívum, amely minden eddiginél alaposabb betekintést nyújt a híresség munkásságába.

A siófoki programok egy egészen új dimenzióját megnyitó tárlat az egykori Majláth palotában, a Magyar Nemzeti Levéltárnak az Úri utcai épületében nyílt meg, de most a Balaton fővárosában is megcsodálhatják a látogatók az öt évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt énekes emlékét őrző és nyilvántartó összes dokumentumot, tárgyat és emléket, amelyek méltó emléket állítanak Cseh Tamásnak.

A BRTK Könyvtárban dr. Kovács Emőke, az intézmény igazgatója fogadja és beszélget a nyilvánosság előtt Hanák Gáborral, a Cseh Tamás Archívum vezetőjével. Az előadásra való belépés díjtalan.

Szintén a Magyar Kultúra Napján egyéb érdekességek is várják még a siófoki programok kedvelőit, így január 22-én Mozart, Schubert és Chopin legszebb műveiből ad elő emlékezetes darabokat a Kálmán Imre Kulturális Központban Érdi Tamás, a Prima Primissima Díjas zongoraművész, aki többek között játszott már a Bécsi Mozart Zenekarral, de fellépett a Carnegie Hallban, a New York-i ENSZ Palotában és a Lincoln Centerben is. A koncertre este 19 órától kerül sor.

Szintén a Magyar Kultúra Napjának alkalmából január 22-én indul, és egészen a hónap utolsó napjáig megtekinthető lesz a Kálmán Imre Emlékházban egy igencsak átfogó kiállítás József Attila életéről is. Az író költőnek Telegdi Ágnes író-fotóművész állított emléket sajátos formában, elsődlegesen József Attila életművéhez kapcsolódóan.