Siófoki programok: csendes óra az autista gyermekekért, előadás az erdei fülesbagolyról

Február utolsó hetében sem kell lemondaniuk az érdekes és különleges eseményekről a siófoki programok kedvelőinek, lévén a szervezők ismét gondoskodtak róla, hogy minden napra jusson valami kis különlegesség az érdeklődők számára.

A hagyományoknak megfelelően minden hónap második és negyedik hétfőjén délelőtt 9 és 10 óra között csendes órát tartanak a BRTK Könyvtár gyermekrészlegén, méghozzá az autista gyermekeknek és családtagjaiknak.

Ennek apropójából az érkezők a mai napon is csendes nappal szembesülnek, így ennek apropójából nem lesz hangosbemondó, csak vészhelyzet esetén, nincs zene és egyéb zavaró zaj, be lehet vinni a könyvtárba a segítő kutyákat, és még a világítás is csökkentett üzemmódban üzemelnek, de az érkezőknek is figyelniük kell arra, hogy csenddel tolerálják az autista érkezőket.

Szintén február 24-én, egészen pontosan délután 18 óra magasságában egy különleges madártani előadás is megrendezésre kerül Siófokon, lévén Kovács Georgina prezentálásában lehetőségünk nyílik megismerkedni az év madarának megválasztott erdei fülesbagollyal.

Az eseményre a Kálmán Imre Kulturális Központban kerülhet majd sor, melyen mindenki teljesen szabadon részt vehet majd, segítségével pedig megismerkedhetünk a Balatonnál élő és költő bagolyfajok világával, hiszen a hazánkban előforduló mintegy 9-10 bagolyfaj közül 6 rendszeresen fellelhető a Balatonnál, közülük az egyik pedig az eredi fülesbagoly, melyet 2020 legnépszerűbb madarának választottak meg.

A teljesen díjtalanul felkereshető előadás során – mely az MME Dél-balatoni Helyi Csoport szervezésében valósult meg – kiderül, hogy pontosan milyen bagolyfajokkal és hol találkozhatunk a Balaton közelében, mit lehet tudni róluk, és mi magánszemélyként mit tehetünk meg a védelmükért.