Siófoki programok: Csík zenekar koncert és adventi előadások

Az ünnepekhez közeledve alaposan megszaporodtak azok a siófoki programok, amelyek kifejezetten a közelgő karácsonyhoz kapcsolódnak, így például az utolsó adventi hétvégén is rengeteg érdekes, valamint izgalmas program vár főként a zenekedvelő helyiekre, illetve a környékre érkező turistákra.

A hét első jelentősebb koncertjét például december 14-én, 19 órától a Csík zenekar adja majd a Kálmán Imre Kulturális Központban, akik immáron negyed évszázada a magyar népzenei élet egyik legismertebb és legkedveltebb zenekaraként képes igényesen és bátran hozzányúlni a folklorisztikus dallamokhoz, hogy azokat modern köntösbe bújtatva adhassák tovább az új generációnkat.

Ebből a különleges élményből, illetve az elmúlt 25 esztendőből kaphatnak a rajongók egy átfogó válogatást a zenekar koncertjén jól ismert slágerekkel és ritkábban hallott dallamokkal egyaránt.

Ha valaki inkább az adventi koncerteket élvezné az ünnep alkalmából, december 16-án, pénteken este 18 órakor a siófoki Fő téren a Jazzmin előadását élvezheti majd, de még előtte 15 órától érdemes lesz ellátogatni – főként a családosoknak – a régi könyvtárba is, ahol a Kulturkuckó részeként karácsonyi készülődésre kerül sor.

Másnap aztán folytatódnak a tematikus programok, így december 17-én, szombaton fél 4-től előbb Versi Versa örömzenéje vár ránk, majd 17 órától Lola énekel nekünk zongorakíséret társaságában, a napot pedig 18:30-tól a Szabó Leslie Band zárja egy akusztikus karácsonyi koncerttel.

Az utolsó adventi vasárnapon aztán 15:30-tól a Czutorborsók gyermekkoncert után meggyújtásra kerül az utolsó adventi gyertya is, hogy a napot a WindSingers Acapella Együttes fellépése után a New Level Empire speciális akusztikus karácsonyi koncertje zárja.