Siófoki programok: Csingiling és a kalózok színházi előadás és Hahó, Öcsi! filmvetítés

November utolsó hetében sem kell nélkülözniük a tartalmas elfoglaltságokat azoknak, akik a siófoki programok részeként szeretnének megnézni egy jó régi magyar filmet, esetleg egy nagyszerű, gyerekeknek is ideális színházi előadást.

A Turay Ida Színház jóvoltából ugyanis november 26-án, azaz kedden délután 14 órától bárki megtekintheti majd a Csingiling és a kalózok című színházi előadást, aminek részeként egy igazán varázslatos kis történet vár majd ránk napfénnyel, pálmafákkal, tengerrel, valamint egy hajónyi kalózzal.

A történetből persze nem maradhat ki a varázslat, a kincsek, de a vidámság, a humor és az izgalom sem. Hogy miként alakul ebből a sok alapelemből valami kellemesen fogyasztható és maradandó történet? Csak bízzuk rá magunkat Csingilingre, aki kedves kis tündérként egy olyan kalandokra hívja a kicsiket és a nagyokat a kalózok oldalán, amihez foghatót talán még senki sem látott.

Az előadás egyenesen a Karib-tengerre kalauzol el minket, mégpedig egy kalózhajóra, ahol Csingiling, a kíváncsi tündér közös kalandozásra hívja a kalózkodásra vágyó gyerekeket, akik most megmutathatják bátorságukat.

Ha a színház nem a mi asztalunk, de nagyon szeretjük a régi magyar filmeket, akkor a KIKK színháztermében a helyünk november 26-án, azaz kedden délután 14 órakor, méghozzá a Hahó, Öcsi! című filmvetítés miatt.

A központban ugyanis újra előveszik a szervezők ezt a klasszikus, 1971-ben játszódó mozifilmet, melyben a Balogh család legfiatalabb tagjának, Öcsinek a csínytevésekben gazdag életét ismerhetjük meg, akit miután bezártak a fürdőszobába, megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két kis törpe, hogy mindendben segítsék a gyermeket.

Öcsi csakhamar célt talál magának: útnak indul azért, hogy időt szerezzen a szüleinek azért, hogy többet tudjanak játszani vele. Hiába megy azonban az óragyárba, senki sem tud segíteni neki, azonban a mesék birodalmában megoldásra lel!