Siófoki programok: Csizmás kandúr gyermekelőadás

A gyermekbarát siófoki programok kedvelőinek legnagyobb örömére május második hetében is számtalan nagyszerű és tartalmas előadásra számíthatnak a legkisebbek abban az esetben, ha május 9-én, avagy most kedden ellátogatnak a Kálmán Imre Kulturális Központ (Siófok, Fő tér 2.) színháztermében.

Ezen a napon ugyanis délután 14 órai kezdettel színpadra kerül a Csizmás kandúr, egy kifejezetten gyerekeknek készült táncjáték, méghozzá a Bozsik Yvette Társulat előadásában. A jól ismert mese egy kicsit kiszínezve, ámde a tanulságot megtartva, mélységében tálalja az igazságot kereső segíteni akarás szándékát, ami egy rendkívül fontos tanulság és példázat is egyben a gyermekek számára.

A Csizmás kandúr ravaszságának és tetteinek a mozgatórugója ugyanis nem más, minthogy kedves kis kandúrunk és a molnárfiú megpróbáljon segíteni rendkívül jószívű, ámde kisemmizett és földönfutóvá tett gazdáján, méghozzá a nagy és rettegett óriás legyőzésével.

Az egész mű aprólékosan épít Csizmás kandúr és a molnárfiú kapcsolatára, az önzetlenségre, a szeretetre, a tiszteletre, valamint arra, hogy feltétlen bízzunk meg másokon.

Ennek érdekében pedig minden egyes eszköz, cselszövés vagy furfang egyfajta nemes eszköz annak érdekében, hogy a páros elérje célját, és győzzön az igazság.

Amennyiben nem elég a mesék birodalmából, érdemes lehet az előadás után is maradni a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol Vörös Ildikó vezetésével ezúttal is lesz Mesekuckó, méghozzá 15 órai kezdettel a szabadidőteremben. A kifejezetten 4-6 éves gyerekek számára indított mesefoglalkozás lényege, hogy mesepedagógiai módszerekkel, Bajzáth Mária Népmesekincstár módszere alapján fejlessze és segítse az apróságok tanulását, illetve fejlődését.