Siófoki programok: Csongor és Tünde lézershow

Február közepén sem kell beérnünk unalmas siófoki programokkal, lévén az előttünk álló napokban megannyi különlegesség várja majd a Balaton fővárosában az érdeklődőket, így lesz mesejáték, sőt még egy különleges lézershow is.

Február 19-én, azaz szerdán délután 14 órai kezdettel például a Magyar Népmese Színház jóvoltából egy igazán különleges, kicsiknek és nagyoknak egyaránt ajánlott mesejátékot tekinthetnek meg az érkezők Mese a Napkirályról és a Holdkirálynőről, avagy hogyan született a Csillagszemű címmel.

A történet szerint a Napkirály és a Holdkirálynő birodalma váratlanul sötétségbe borul. Mint kiderül, átok sújtja a vidéket, mely csak akkor törhet meg, ha a páros elindul, és belekortyol az élet vizébe. Csakhogy a király és a királynő nem képes harmóniában élni egymással, így az állandó veszekedés helyett inkább külön utakon indulnak el céljuk felé.

Ez azonban alighanem a legjobb döntés volt részükről, hiszen a külön utak során rengeteg olyan próbatétel vár rájuk, amitől ráébrednek arra, hogy egymás nélkül nem létezhetnek, és egymás nélkül nem tudják majd megtörni a sötétséget sem.

A mesejáték után igazán különleges előadás várja majd az érdeklődőket február 20-án délelőtt 11 és 12 óra között a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, ahol a Körúti Színház részeként a Csongor és Tünde szépirodalmi lézershowt tekinthetik meg az érdeklődők.

A mű története szerint élt egyszer egy bátor királyfi, akinek egy napon egy csúf boszorkány elmesélte a szép tündérlány történetét, aki minden áldott este aranyalmát lopkod. Csongor úgy dönt, hogy meglesi a tündérlányt, akinek a szépsége egyenesen megigézi a fiút, miközben Tündének a tündérlánynak menekülnie kell a boszorkány haragja elől.