Siófoki programok: december 4-én nyílik az Antik tárlat

Újabb különleges kiállításnak ad otthont hamarosan a Balaton fővárosa, ahol a siófoki programok kedvelői december 4-től már megtekinthetnek egy igazi Antik tárlatot is. A most pénteken, délután 4 órakor megnyíló különlegességre a BRTK könyvtárban kerülhet sor – Siófok, Fő tér 2/A –, méghozzá a gyermekrészlegen, hiszen bár a felnőttek számára is komoly izgalmakat rejt a tárlat, leginkább azonban a fiatalabb korosztályt célozták meg vele a szervezők.

Ennek köszönhetően nem véletlen, hogy az Antik tárlat alcíme az Antikvitás diákszemmel/diákkézzel lett, hiszen a Siófoki Vak Bottyán János Általános Iskola, valamint az AMI, avagy az Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak kiállítására kerül sor, akik idestova tíz esztendeje minden évben sikeresen indulnak és nagyon szép eredményeket érnek el a Szépművészeti Múzeum Antik Gyűjteménye által meghirdetett országos pályázaton.

A Siófok által delegált és egyben rendkívül jól felkészített csapatok így minden évben sikeresen el tudták nyerni az első hat helyezés valamelyikét, ezáltal sikert és hírnevet hozva városuknak.

A most megnyíló Antik tárlat részeként a verseny négy elméleti fordulója alapján elkészített különféle pályaművek kerülnek bemutatásra, amelyek között igazán különleges, már-már művészeti alkotásnak minősülő darabok is megtalálhatók lesznek, amivel kapcsolatban egy szakmai értékelés is várja a kiállítókat, illetve műveiket, hiszen a helyszínre érkezik Kevély Flóra, a Szépművészeti Múzeum muzeológusa, aki minden kiállított darabról mondani fog néhány szót.

A kiállítás mindenki számára ingyenes, a történelmet kedvelők, a versenyben részt vevő régi és új tanítványok, valamint a hozzátartozók pedig garantáltan egyaránt nagy örömüket lelhetik a kiállítási tárgyakban.