Siófoki programok: Délibábos Hortobágyon és A fantasztikus nagynéni filmvetítések

Január utolsó hetében sem maradnak előadások nélkül azok, akik a siófoki programok részeként gyakran néznek filmeket és színházi előadásokat a Kálmán Imre Kulturális Központban, ahol ezen a héten ismét két nagyszerű alkotás kerül terítékre.

Január 30-án, 10 órától például a legkisebbeket várják a szervezők a KIKK falai közé a Délibábos Hortobágyon című gyermek operettel, mely az Orfeum Vándorszínpad prezentálásában kerül előadásra nagyjából 45 percben. A rengeteg zenével, énekkel és tánccal előadott szórakoztató mesedarab középpontjába rengeteg ismert operett betétdal került, a főszerepben Marika hercegkisasszonnyal és Csaba huszárral, akik hiába szerettek volna együtt lenni az idők végezetéig, boldogságuk nem tartott sokáig, miután a daliás huszárt egy gonosz varázslat visszaváltoztatta kobolddá. De vajon ki küldhette ezt a gonosz varázslatot? És segíthetnek-e a gyerekek abban, hogy a két szerelmes ismét egymásra találhasson emberi alakban?

Bár elsődlegesen a nagyobb gyermekeket célozták meg vele a szervezők, felnőttek is bátran próbálkozhatnak január 30-án, délután 14 órai kezdettel A fantasztikus nagynéni című 1985-ös mozifilmmel, melynek főszereplője egy a háború után Dél-Amerikába emigrált főszereplőről szól, aki most békeidőben hazatér, és minden vágya, hogy találkozhasson egykori szerelmével. Hogy addig se unatkozzon, a nagynéni elvállalja, vigyáz a rokonok gyermekére, avagy két rendkívül rossz és eleven fiúra, hogy a szülők nyugodtan nyaralhassanak külföldön. Ebből a fura kezdetből pedig végül egy tanulságos és izgalmas kis történet kerekedik, ami mindenkinek képes útravalóval szolgálni.