Siófoki programok: Diótörő balettszvit és karácsonyi kóruskoncert

Nem kell nélkülözniük a minőségi karácsonyi elfoglaltságokat azoknak, akik a siófoki programok részeként szeretnének kikapcsolódni az ünnepi szezon előtti héten, lévén a Balaton fővárosában a téli idő ellenére is rengeteg elfoglaltság várja majd az érdeklődőket.

December 21-én, azaz most szombaton délután 17 és 18 óra között például érdemes a Kálmán Imre Kulturális Központba látogatni, ahol Dióhéjban címmel a Diótörő balett egy különleges feldolgozását köszönthetik majd az érdeklődők, ezáltal egy igazi Diótörő balettszvittet vehetnek szemügyre.

Mint ismert, a Diótörő alighanem az egyik legismertebb, már-már örökzöldnek tekinthető balett, mely a karácsonyi időszakban különösen nagy népszerűségnek örvend, ezáltal képes a színházakba és a szívekbe varázsolni az ünnepi hangulatot, a szeretetet és a melegséget egyaránt.

A Székesfehérvári Balett Színház feldolgozásában készült Dióhéjban az eredeti Diótörő balettból készült kis szösszenet lett, mely rövidebb, ezáltal közérthetőbb formában meséli el nekünk a legendás történetet, a főszerepben Marika álmával, a Diótörővel, a szörnyeteggel, ezáltal a Diótörő herceggel és Mária hercegnővel.

Az előadás során Csajkovszkij varázslatos világát a művész dallamaival hallgathatjuk majd meg, méghozzá nagyszerűen koreografált táncokkal, igazi táncművészek előadásában, miközben a végeredmény egy igazi családi balettként garantáltan minden korosztályt megszólít majd.

Amennyiben egy közérthetőbb ünnepi elfoglaltságot szeretnénk  magunknak, tovább folytatódik a Zenél a város című programsorozat, aminek részeként december 20-án, azaz most pénteken 18 órától egy karácsonyi kóruskoncertet hallgathatunk majd meg a Perczel Mór Gimnázium Gyermekkórusától és Kamarakórusától, akiket a Siófoki Női Kar támogat meg.

Az idén már második alkalommal megrendezésre kerülő koncertnek a Siófoki Önkormányzati Hivatal házasságkötő terme ad helyet. Az ingyenesen látogatható koncert alatt a Helyi Érték Egyesület tagjainak műveiből nyílt kiállítást is megtekinthetik az érkezők.