Siófoki programok: Dobos János emlékkönyv bemutatója

A különleges siófoki programok kedvelőinek nagy örömére hamarosan egy igazán különleges, könyvbemutatóval egybekötött előadásra kerül sor a Balaton fővárosában, ahol november 16-án, 18 órától kezdődik meg Dobos János emlékkönyvének bemutatója.

Az ingyenesen látogatható eseményre a BRTK Könyvtárban kerül sor – Siófok, Fő tér 2/A –, és a Dobos-könyv bemutatója mellett az érkezők egy rendkívül érdekes, már-már élménybeszámolóba hajló előadást is meghallgathatnak dr. Kovács Lajos nyugalmazott rendőrezredestől, a „Döglött Ügyek Osztályának” eredeti parancsnokáról, aki természetesen egykoron nagy port kavart gyilkossági ügyekről is beszél majd előadásában.

Az est egyik célja az emlékkönyv prezentálásán túl az, hogy megidézzék dr. Dobos János, 2003-ban elhunyt rendőrezredes emlékét, akit mindmáig a 20. század második felének egyik legelismertebb bűnügyi szakembereként tartanak számon, aki nem csak kitűnő szakíró és főiskolai oktató volt, hanem televíziós személyiségként a Kékfény című műsor egyik ünnepelt sztárja.

Az emlékkönyv nem csak dr. Dobos János előtt szeretne tisztelegni, hanem ezen túl arra is felhívja a figyelmet, hogy a jelenünk mindig a múltunkra épül fel, így céljainknak és jövőképünknek mindig a múltunk ad megfelelő táptalajt, ebből kifolyólag is nagyon fontos, hogy ápoljuk elődeink emlékét.

Az egykori rendőrezredes ugyanis hiába volt korábban a Kékfény legismertebb arca, 2003. decemberében bekövetkezett halála csak egy újabb gyászhír volt a sok közül, pedig korábban sokat tett a magyar bűnüldözés függetlenségéért és tisztaságáért, példamutató élete pedig mindmáig mintaként szolgálhatna minden egyes rendőrnyomozó számára.