Siófoki programok: Dragomán György a BRTK Könyvtárban

A kortárs irodalom kedvelői is megtalálhatják a számításaikat a siófoki programok részeként március utolsó teljes hetében, hiszen a BRTK Könyvtár szervezésében a Balaton fővárosába látogat Dragomán György, az ismert magyar író.

A március 26-ra tervezett esemény a BRTK Könyvtár felnőttrészlegén kerül megrendezésre, ahol a marosvásárhelyi születésű íróval és műfordítóval találkozhatnak rajongói, ezáltal általános előadása mellett mindenki kérdéseket tehet fel neki, mindemellett pedig dedikáltathatja is műveit.

Amennyiben az író-olvasó találkozó helyett inkább a régészet, a muzeológia érdekelne minket, akkor látogassunk el Veszprémbe március 26-án, lévén 18 és 19 óra között Mindentudó Ház címmel egy különleges őskövületi tárlat és előadás kerül megrendezésre az Agóra Veszprém Kulturális Központban.

A Legendás kövületek – az év ősmaradványa című előadás Dr. Főzy István az MTA doktorának és a Magyar Természettudományi Múzeum főmuzeológusának közbenjárásával valósul meg, a főszerepben az elmúlt években kiválasztott legfontosabb őskövületekkel a főszerepben, melyeket nemcsak szemügyre-, hanem kézbe is vehetünk.

Ennek megfelelően megismerkedhetünk a több tízmillió éves, óriási méretűre nőtt tengeri egysejtűvel, avagy a Nummulitesttel – amit sokan Szent László pénzének is neveznek –, de a Kárpátok sárkányaként ismert barlangi medvének, valamint a triász korszak egyik vízalatti csodájának, a Balatonites lábasfejűnek az ősmaradványaival is.

Az esemény legérdekesebb bemutatott lelete azonban alighanem a Mecsekben megtalált jura kori dinoszaurusz, a Komlosaurus carbonis lábnyomai lesznek, melyek nemcsak Magyarországon, hanem egész Közép-Európában is különlegességnek tekinthetők.

FIGYELEM: a rendezvények a koronavírus miatt meghozott kormányrendelet értelmében elmaradnak!