Siófoki programok: Edith és Marlene színházi előadás

Márciusban sem kell lemondaniuk a különleges kulturális eseményekről a siófoki programok kedvelőinek, így rögtön egy olyan eseménnyel indul a hónap, aminek részeként két igazi színésznő-legenda életútját, illetve kettejük különleges találkozását ismerhetjük meg.

Az Edith és Marlene címet kapott színházi előadásra március 2-án, azaz hétfő este 19 órai kezdettel kerül sor a Kálmán Imre Kulturális Központ színháztermében, a mintegy 90 perces, két részletben előadott mű részeként pedig a francia Edith Piaf és a német Marlene Dietrich sorsszerű találkozását idézik fel előttünk.

A két legendás színésznő ugyanis két rendkívül ellentétes szemléletmódot képviselt, hiszen míg Piaf volt maga a megtestesült önpusztítás és szenvedély, addig Dietrich a fegyelem és a profizmus legmagasabb szintjét képviselte, miközben mindketten képesek voltak az ujjuk köré csavarni a nézőket.

Mindezt természetesen magyar megtestesítőik is megpróbálják prezentálni a nézők számára, amihez Mészáros Márta Kossuth- és Balázs Béla-díjas rendező két igencsak tehetséges és népszerű színésznőt választott ki, így Edith Piaf szerepében Botos Évát köszönthetjük, míg Marlenbe Dietrich megformálója Nagy-Kálózy Eszter Kossuth- és Jászai Mari-díjas hírességünk lesz.

Amennyiben a színház nem a mi világunk, ellenben szívesen játszunk vén diákot, és próbálunk mindenhol magunkba szívni némi tudásanyagot, akkor március 2-án, azaz hétfőn délután 17 órakor érdemes lehet ellátogatnunk a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtárába is.

A helyszínen ugyanis tovább folytatódik az évek óta nagy sikert arató Sola Scriptura előadássorozat, aminek részeként kifejezetten az elmélyült, gyakran vallásos és filozófiai gondolatok kapják ismét a főszerepet.