Siófoki programok: egész hétvégén gyereknap a Balaton fővárosában!

Idén sem kell majd unatkozniuk a siófoki programokat kereső gyermekeknek, illetve gyermekes családoknak, Ezer lámpás éjszakája címmel ugyanis egész hétvégén fergeteges gyereknapi programok várják majd a látogatókat a Petőfi sétány 1-es szám alatt, ami mellett érdemes lesz a városban is szétnézni a számtalan kísérőprogram érdekében.

A hétvégi gyereknap egyébiránt május 27-én, szombaton indul be igazán, a sétányon ugyanis délelőtt 10 és délután 18 óra között megtalálható lesz a Tulipántos kézműves népi játékpark és körhinta, de 10 órakor zendít majd rá a Mintapinty zenekar is egy fergeteges gyermekkoncerttel.

Délelőtt 11 órakor aztán Sárkányármány címmel gólyalábas parasztkomédián vehetnek részt az apróságok, míg délután 14 órakor Terka néni meséit hallgathatják meg. 15 órakor aztán a Dínom-dánom Táncház élőzenekaros kísérettel előadott műsora következik, majd 16 órakor a Szökő Zenekar lép színpadra, 17:30-kor pedig az Egerszegi Akusztik gyermekkoncertje zárja a napot.

Szerencsére csak átmenetileg, hiszen másnap reggel 10 órától folytatódik a vigadalom, ezáltal ismét kinyit a Tulipántos kézműves és népi játékpark, ami mellett meg is kezdődik az első koncert, méghozzá egy Zenebonás barangolás a Bogár Muzsikával. Ezt követően 11 órakor jön a Perpatvar című gólyalábas parasztkomédia előadása, melyet délután 14 órakor a Folk a Móka zenekar koncertje követ.

15 órakor a Dínom-dánom Táncház élőzenekaros kísérettel előadott fellépésével folytatódik a nap, majd 18 órakor a Spoon 21 koncertjével, de még aznap este fellép Cserpes Laura és Heincz Gábor Biga is. A nap zárásaként este fél 10-kor minden jelenlévő gyermek és szülő felengedheti világító lufiját, ami azt szimbolizálja majd, hogy minden eltévedt gyermek hazatalálhasson általuk.